Lees hier de laatste blog van Brins Elektrotechnische Installatie uit Almere

 • Electriciteit
  25/10/2021
  Wanneer belt u een monteur bij een stroomstoring?

  Op het moment dat u met een stroomstoring te maken krijgt, merkt u direct hoe afhankelijk u eigenlijk bent van elektriciteit. Niets is zo vervelend als dat u ineens in het donker zit en/of dat uw apparaten uitvallen en u niet meer kunt werken, tv kijken, wassen of in de kou zit omdat uw ketel, die dan wel op gas werkt, ook elektriciteit nodig hebt.

  Lees meer
 • Electrische installatie
  18/07/2021
  Elektrische installaties keuren voor bedrijven

  Elektrische installaties die aanwezig zijn in bedrijfspanden moeten te allen tijde brandveilig zijn. Daarom is in de polisvoorwaarden van de meeste verzekeringsmaatschappijen opgenomen dat ondernemers verplicht zijn om hun elektrische installaties regelmatig te laten keuren willen zij een (brand)verzekering afsluiten of verlengen. Een periodieke keuring zorgt ervoor dat (mogelijke) defecten op tijd worden ontdekt, waardoor voor de toekomst schade aan de elektrische installatie of erger aan het bedrijfspand, kan worden voorkomen.

  Lees meer
 • Zomer
  18/06/2021
  Netwerkproblemen bij hitte

  De zomer staat op het punt te beginnen en als de temperaturen van afgelopen jaren een voorspelling zijn voor wat er ons dit jaar te wachten staat, dan liggen er een aantal zeer warme dagen in het verschiet. Wat u misschien niet wist, is dat als de temperatuur flink oploopt, dit problemen thuis met uw netwerk kan geven. Dit uit zich in de vorm van een - tijdelijk – slechtere verbinding van zowel het internet (wifi) als van radio- en tv-verbindingen. Dit kan storingen opleveren die zeer hinderlijk zijn, zeker in deze tijd van thuiswerken.

  Lees meer
 • Stoppenkast
  10/03/2021
  Wanneer moet ik mijn elektrische installatie keuren?

  Het is voor iedereen van levensbelang dat een elektrische installatie in een gebouw of een woonhuis veilig is. U moet er niet aan denken dat er door een defect ergens kortsluiting en/of brand ontstaat, met alle gevolgen van dien. Het is dan ook verstandig een elektrische installatie regelmatig te laten keuren om zo (potentiële) problemen op tijd te signaleren.

  Lees meer
 • ELECTRICITEIT
  10/02/2021
  Veilig omgaan met elektriciteit in huis

  Als u niet veilig omgaat met elektriciteit en met elektrische apparatuur, kan dit gevaarlijke situaties opleveren, zoals kortsluiting, brand en zelfs elektrocutie. Daarom is het voor iedereen die waar dan ook te maken heeft met elektriciteit, en dat is in Nederland vrijwel iedereen, van belang dat u weet waar u op moet letten en hoe u uw huis (brand)veilig houdt. In deze blog informeren wij u over hoe u voorzichtig en veilig om kunt gaan met de elektriciteit in uw huis.

  Lees meer
 • Electrische auto
  25/12/2020
  Waarom overstappen op elektrisch rijden – deel 2

  Van tanken naar laadpaal.

  Het opladen van een elektrische auto gaat eigenlijk heel simpel; net als bij de meeste andere elektrische apparaten, sluit je hem via een kabel aan op de stroom. Dit kun je doen bij een openbare laadpaal, bij snelladers langs de snelweg en als je over een eigen laadpaal beschikt, gewoon bij je thuis, op de eigen oprit.

  Lees meer
 • Electrische auto
  25/11/2020
  Waarom overstappen op elektrisch rijden – deel 1

  Elektrisch rijden is helemaal hot en het aantal merken dat het afgelopen jaar met een elektrisch model op de markt is gekomen, is dan ook explosief gestegen. Niet in de laatste plaats omdat vanuit de Nederlandse overheid flink wordt gestimuleerd om elektrisch te gaan rijden. Dit doen zo onder meer met aankoopsubsidies en de kwijtschelding van wegenbelasting en BPM. Dit gebeurt in aanloop op de afspraak die in het regeerakkoord is vastgelegd dat er in Nederland in 2030 alleen nog emissieloze auto’s verkocht mogen worden. Met de aanschaf van een elektrische auto wordt dus bijgedragen aan het bereiken van de klimaatdoelen.

  Lees meer
 • Rook
  25/10/2020
  Rookmelders

  Alweer acht jaar geleden, in 2012, is door de Nederlandse overheid vastgelegd dat het plaatsen van rookmelders verplicht is in nieuwbouwwoningen. Het gaat hierbij om rookmelders die aangesloten zijn op het lichtnet. In 2022 komt deze verplichting er ook voor alle bestaande woningen, particulier en huur. Gebleken is dat rookmelders het risico op een dodelijke brand met 70% verminderen, wat ze een essentieel onderdeel maakt van veilig wonen. Maar hoeveel rookmelders zijn er gemiddeld per huishouden nodig en hoe zit het met het onderhoud ervan? U leest het hier.

  Lees meer
 • 25/09/2020
  Energiezuinige verlichting

  Je kunt hem al een poosje nauwelijks meer krijgen in de winkel, de gloeilamp oftewel het oude vertrouwde peertje. En dat geldt ook al deels voor zijn vervanger de halogeenlamp. Reden hiervoor is dat deze lampen enorm energie-onzuinig zijn. Het rendement van een gloeilamp (het licht dat hij geeft) is bijvoorbeeld maar 5%; de rest van de gebruikte stroom wordt omgezet in warmte en verdwijnt in de lucht. Ook is het aantal branduren maar beperkt. Een gloeilamp brandt bijvoorbeeld zo’n 1000 uur en een halogeenlamp het dubbele. Dat klinkt niet onaardig maar als je kijkt naar de branduren van een ledlamp dan kom je al gauw uit op een 15.000 uur.

  Lees meer
 • 12/05/2020
  Hoe kan ik een stroomstoring verhelpen?

  Het is ontzettend vervelend als de stroom uitvalt. Het is donker in huis, de koelkast en de verwarming werken niet meer, en u kunt niet even de tv aan zetten om te kijken wat er aan de hand is. Gelukkig kunt u vaak zelf een stroomstoring verhelpen. Lees verder om te leren wat u kunt doen en wanneer u beter een elektricien kunt inschakelen.

  Lees meer
 • 12/04/2020
  Wanneer en hoe moet ik mijn groepenkast vervangen?

  Een moderne, goed werkende groepenkast is absoluut essentieel voor een veilige woning. Zo voorkomt u namelijk dat kortsluiting brand veroorzaakt, en bovendien hebt u minder snel last van stroomstoringen. Maar hoe weet u of uw groepenkast toe is aan vervanging, waar moet u op letten bij de installatie van een nieuwe groepenkast en hoeveel gaat dit allemaal kosten? Lees snel verder voor de antwoorden op deze vragen!

  Lees meer
 • 12/03/2020
  Hoe kan ik mijn groepenkast uitbreiden?

  Valt de elektriciteit uit als u uw inductiekookplaat gebruikt terwijl de wasmachine aan staat? Of wilt u extra stopcontacten laten aanleggen? In dit soort gevallen kan het nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Maar hoe weet u hoeveel groepen u precies nodig heeft en wat zijn de kosten van een groepenkastuitbreiding? Hier leest u er meer over!

  Lees meer

Diensten:

 • 24/7 hulp bij stroomstoringen

 • Werk aan groepenkasten

 • Aanleg van elektriciteit

 • Aarding van elektronica

 • Onderhoudswerkzaamheden

Almere, Almere Buiten, Almere Stad, Almere Poort, Almere Haven, Almere Hout, Amsterdam, Amstelveen, Bussum, Diemen, Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum, Lelystad, Muiderberg, Muiden, Naarden, Naarder Vesting , Naarder Bos, Weesp, Zeewolde en de verdere omgeving.

Brins Elektrotechnische Installatie
Julistraat 48 
1335 DK Almere

036 - 524 09 44

 brins9@planet.nl


Pieter Langendijkstraat 18 

1054 ZA Amsterdam


KvK-nummer

34219189